hraskova_kase

Hrášková ovesná kaše

Hrášek pro mě znamená jednu zásadní věc. PŘEJEZENÍ! Nikdy nejsem schopná ustát tu zelenou dobrotu. Nejdřív se rozplývám blahem nad tím, jak je strašně moc dobrý a sladký, a končí to tak, že sním čtyři porce, usedám do křesla v růžku kuchyně a říkám si, že příště už to určitě zvládnu. Dobrou chuť a dejte si pozor!

Na 2 porce
Doba přípravy: 20 minut

500 g vyloupaného čerstvého hrášku
60-80 ml olivového oleje
½ cibulky
2 nožičky párku
2 čerstvá vejce
kousek másla na opečení vajíček
½ hrnku ovesných vloček
sůl, čerstvě mletý pepř

1. Do rendlíku napustím trochu vody, osolím ji a přivedu k varu. Do vroucí vody nasypu hrášek, který vařím asi 3 minuty. Změkne jen trošku, a zachová si tak svoji čerstvost. Po třech minutách ho sliju do cedníku. 2/3 uvařeného hrášku dám do mixéru a zbylou část nechám prozatím v cedníku. Do mixéru přiliju zhruba polovinu olivového oleje a hrášek rozmixuju, podle chuti pak přidávám zbylý olivový olej a sůl.

2. Cibulku si oloupu a nakrájím nadrobno. Rozpálím pánev a naliju do ní trošku olivového oleje. Když je pánev připravená, opeču si na ní cibulku. V rendlíku ohřeju párky a v malé pánvi si na másle připravím sázená vejce.

3. Vločky nasypu do rendlíku, zaliju je dvojnásobným množstvím vody, osolím a přivedu k varu. Vařím je asi 5 minut. Když jsou vločky skoro hotové, přidám k nim hráškové pyré a promíchám.

4. K hotovým vločkám přimíchám zbylý hrášek a pak kaši rozdělím do misek. Hráškové „rizoto“ ozdobím opečenou cibulkou, přidám k ní párek, sázené vejce a vše lehce popráším čerstvě mletým pepřem.

hraskova_kase1

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *